fbpx
Aktualności

Konkurs kulinarny!

Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej zaprasza do udziału w konkursie kulinarnym “Fasolkowe Słodkie Wypieki”. Organizowany jest z okazji 125-lecia Wyspy Sobieszewskiej. W tym roku, z powodu pandemii koronawirusa, formuła ograniczona jest do oceny dań przez komisję konkursową w dniu 23 listopada.

Dawna nazwa Wyspy Sobieszewskiej „Bohnsack” nawiązuje do worka fasoli. Prawdopodobnie była tu kiedyś intensywnie uprawiana. Dlatego też Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej proponuje konkurs na twórcze, słodkie wypieki z użyciem fasoli.

Do konkursu może zgłosić się każdy. Warunki udziału:

  • wykonanie dowolnego wypieku z użyciem fasoli
  • podanie nazwy wypieku, składników, nazwiska uczestnika i numeru telefonu w formie pisemnej
  • dostarczenie wypieku w dniu 23 listopada (poniedziałek) w godz. 15.00 – 18.00 do pensjonatu „Stara Wędzarnia” w Górkach Wschodnich przy ul. Nadwiślańskiej.

Oceny zgłoszonych potraw dokonuje pięcioosobowa komisja, której przewodniczącym jest Michał Turek – krytyk kulinarny i kucharz.

W związku z obostrzeniami związanymi z pandemią COVID-19, Komisja Konkursowa oceni zgłoszone wypieki bez udziału uczestników i publiczności. Prace rozpocznie o godz. 18 00. Wybierze zwycięzców trzech miejsc oraz trzech wyróżnień.

Wyniki konkursu zostaną ogłoszone spws-wyspa.pl oraz na stronie gdanskwyspasobieszewska.pl oraz Facebooku Teraz Wyspa Sobieszewska.

Termin i miejsce przekazania nagród zostanie ustalony indywidualnie. Organizatorzy konkursu mają przyjemność poinformować, że każdy uczestnik otrzyma nagrodę za uczestnictwo w dniu dostarczenia wypieku do oceny.

Organizator konkursu i administrator danych osobowych: Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej.

Zadanie realizowane w ramach Programu Społecznego Rozwoju Wyspy Sobieszewskiej realizowanego przez Miasto Gdańsk w ramach przygotowań do Europejskiego Jamboree Skautowego 2020 w 2021 roku.

Przeczytaj również:
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt według ustawień przeglądarki.
X
X