Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej zaprasza do udziału w Konkursie Kulinarnym „Przez żołądek do serca”. Czekamy na wszystkie popisowe potrawy: słodkie, wytrawne, ciasta, desery, nalewki, soki, przetwory owocowe, warzywne, mięsne… Ważne, by był to oryginalny, autorski przepis, a nazwa związana była z Wyspą.
Robisz wspaniałe zupy? Desery? Ciasta z owocami? Przetwory? Pochwal się swoją twórczością! Zgłoś swój przepis (do 10 grudnia), przygotuj potrawę do degustacji na 15 grudnia i… Wygrywaj nagrody i upominki.
Warunki, które musi spełnić zgłoszenie konkursowe:
Udział w konkursie należy zgłosić do dnia 10 grudnia 2018 r.:
Zgłoszenie powinno zawierać nazwę konkursową potrawy, wykaz składników, nazwisko i imię uczestnika oraz telefon kontaktowy. Szczegółowe informacje można uzyskać pod nr telefonu: 502 969 187.
Gotowy produkt zostanie zaprezentowany przez uczestników konkursu członkom komisji konkursowej podczas Gali Konkursu w dniu 15 grudnia 2018 r. (sobota) o godzinie 16 00.
Miejsce Gali Konkursu: Pensjonat „Stara Wędzarnia”, Górki Wschodnie, ul. Nadwiślańska 95
Pięć najlepszych potrawy i pięć wyróżnionych otrzymają nagrody, a wszyscy uczestnicy pamiątkowe upominki oraz dyplomy.
Organizator konkursu i administrator danych osobowych:
Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej
Dofinansowano ze środków Miasta Gdańska