Zbliżają się święta i czas przygotowywania potraw na wspólny stół. Jaki smakołykami zachwycić rodzinę i przyjaciół w tym roku? Na pomoc ze sprawdzonymi przepisami i pomysłami przychodzą Maciej Turek z Fundacji Plaster oraz Mieczysława Cierpioł z Gdańskiego Stowarzyszenia Agroturyzmu. Odbędą się 23 i 26 listopada o godz. 17.00 w pensjonacie Star Wędzarnia. Obowiązują zapisy: [email protected].
Miłośników śledzi pod każdą postacią zapraszamy 23 listopada (piątek) o godz. 17.00 na warsztaty Święta, czyli śledzie na 100 sposobów i nie tylko.
Osoby, które kochają ciasta i ciasteczka z pewnością odnajdą się na warsztatach 26 listopada (poniedziałek) o godz. 17.00 pod hasłem Święta na słodko, ale może bez cukru?
Warsztaty poprowadzi dziennikarz kulinarny – Michał Turek z Fundacji Plaster oraz Mieczysława Cierpioł – z Gdańskiego Stowarzyszenia Agroturyzmu.
Uczestnikom zapewniamy wszystkie, niezbędne produkty do udziału w warsztatach. Udział w warsztatach jest bezpłatny. Ilość miejsc ograniczona. Uczestnicy warsztatów kulinarnych otrzymają dyplomy.
Zajęcia odbędą się w pensjonacie „STARA WĘDZARNIA” Górki Wschodnie, ul. Nadwiślańska 79
Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy [email protected] lub telefonicznie 502 969 187
Od uczestników wymagane są zainteresowania kulinarne i świąteczny nastrój.
Organizatorem warsztatów jest Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej w ramach realizowania zadania publicznego pod tytułem „Przez żołądek do serca – budowanie relacji sąsiedzkich na Wyspie Sobieszewskiej ”
Dofinansowano ze środków Miasta Gdańska