fbpx
Aktualności

Znamy wyniki Konkursu Kulinarnego

14 listopada odbyła się V edycja Konkursu Kulinarnego organizowanego przez Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej. Hasłem przewodnim były tym razem tradycje kulinarne Pomorza i Żuław. Potrawy oceniane były w czterech kategoriach: zupy, bigos, wypieki drożdżowe i chleby. Poniżej prezentujemy laureatów i laureatki konkursu. Gratulujemy! 

Kategoria Zupy

I miejsce Teresa Radgowska – zupa rybna

II miejsce Elżbieta Morawska -Stolarek – zupa fasolowa z grapena

III miejsce Ewa Jakubowska – zupa grzybowa z brzadem

Wyróżnienie – Zofia Wedekind – zupa fasolowa

Kategoria Bigos

I miejsce Antoni Smilgin – bigos staropolski „z Pana Tadeusza”

II miejsce Joanna Fait – bigos teściowej

III miejsce Radosław Smilgin – bigos nowopolski

Kategoria Wypieki drożdżowe

I miejsce Ewa Fait – drożdżowe ślimaczki z pomarańczą

II miejsce Joanna Fait – drożdżówka z owocami

III miejsce Halina Tomczak – szybki makowiec

Kategoria Chleb

I miejsce Zbigniew Ferger – chleb tradycyjny

II miejsce Joanna Fait – chleb gryczany

Nagroda publiczności – Zbigniew Ferger – chleb tradycyjny

Nagroda Jubileuszowa SPWS – bigos staropolski  „z Pana Tadeusza”

Przeczytaj również:
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt według ustawień przeglądarki.
X
X